Quickstep

De Quickstep of laten wij het anders zeggen de eerste vorm hiervan is ontstaan tijdens de 1e WO in de buiten wijken van New York. Het waren oorspronkelijk de Caribische en Afrikaanse dansers die deze dans introduceerden. Maar al snel vond de Quickstep zijn weg naar diverse dansgelegenheden en werd hij mateloos populair. De Foxtrot (ouderwetse benaming voor de Quickstep, die zoals zal blijken niet helemaal juist is) en de Quickstep hebben dezelfde roots.

In de jaren 20 van de 20ste eeuw speelden veel bands de muziek van de Foxtrot te snel hetgeen er toe leidde dat er een tweedeling ontstond. Deze tweedeling resulteerde in de  Slow Foxtrot (waarbij er gekozen werd voor langzamere muziek) en zijn broertje de Quickstep, de snellere versie. De Quickstep als zodanig kent een aantal voorlopers zoals de Cakewalk, Ragtime, Onestep en Twostep. Zo rond 1925 begon het Charleston tijdperk, een dans die door de Engelsen gecombineerd werd met de Quickstep. Was de Quickstep eerst een snelle Foxtrot, nu werd het door de combinatie met de Charleston een geheel eigentijdse dans.

Componisten hebben op basis van de Foxtrot talrijke ritmische combinaties ontwikkeld, zoals de Polka-Fox, de Rumba-Fox en de Rheinlander-Fox.

De Quickstep, een vierkwartsmaat, is een vrolijke, energieke en up-tempo dans! Een dans die zich zeker in het begin kenmerkt door simpele en makkelijk te dansen figuren. De Quickstep is een zeer toegankelijke dans voor iedereen. Een dans die je vrolijk maakt door de vrolijke muziek!

Luister zelf maar eens!
 

 
http://www.addebruijn.eu//public/music/quickstep.mp3

 
http://www.addebruijn.eu//public/music/quickstepnl.mp3