Cha cha

Cha cha is een vierkwartsmaat. De Cha cha is een populaire dans, niet alleen vanwege de muziek, maar ook door de bewegingen. De Cha cha vertelt het verhaal tussen een man en vrouw. Zij spelen een kat en muisspelletje met elkaar,een kokette flirt. De Cha cha is een speelse en ritmische dans. Deze dans vindt zijn oorsprong in Cuba.

Het was Enrique Jorrin, een Cubaanse violist, die in 1954 de Cha cha uitvond. Destijds maakte Enrique Jorrin deel uit van het Orquesta America Charanga. Een orkest dat voornamelijk Mambo muziek speelde. Het Amerikaanse publiek ervoer deze muziek als te snel en onplezierig. Om het publiek te behagen besloot Enrique Jorrin het tempo van de Mambo maar liefst 3x te verlagen. Op deze nieuwe muziek ontstond de Cha cha. Vanaf dat moment was deze dans een groot succes bij alle dansliefhebbers. De dans wordt zelfs een beetje lichtzinnig , maar met name pittig en brutaal gedanst.

Aangezien de Cha cha een afgeleide is van de Mambo behield zij een van zijn beste eigenschappen zoals de muziek een combinatie van jazz en Latijnse invloeden. De naam van de Cha cha is gebaseerd op het tikken van de hakken van de Cubaanse dames. De Cha cha is een energieke en sensuele dans.

 

 
http://www.addebruijn.eu//public/music/chacha.mp3

 
http://www.addebruijn.eu//public/music/chachanl.mp3