Salsa

Salsa is misschien wel één van de bekendste Caribische dansen op dit moment.  Letterlijk betekent Salsa saus. Volgens de beschrijving een saus die uit een aantal basis ingrediënten bestaat en waar steeds weer nieuwe ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De complete saus is de uiteindelijke dans.

Salsa kent net als de Mambo 6 passen op 8 tellen in de muziek. De Mambo en Salsa kennen vele overeenkomsten voor wat betreft de figuren. Salsa kenmerkt zich alleen door het maken van veel draaien en voornamelijk zijwaarts bewegingen, waarbij de Mambo een dans is die voornamelijk op de plaats wordt gedanst.

Het is moeilijk om te achterhalen waar Salsa nu precies vandaan komt, wel weten wij dat wederom de Cubanen hier een grote invloed op hebben gehad. Men denkt dat deze dans is ontstaan in het Caribische gebied door de unieke versmelting van Europese gratie, Afrikaans ritme en Caribische dansen, zoals de Merenque en Bolero.

Alhoewel Salsa bestaat uit vele stromingen, zien wij hier in Nederland voornamelijk twee vormen terugkomen. Namelijk Cuban style en L.A. Style.  Bij Dansschool Dance Masters Ad de Bruijn – Bonel leren wij je de L.A. Style.

Het grootste verschil tussen Cuban Style en L.A. Style is dat L.A.  Style een vorm van Salsa is die op één vast plek blijft. Wanneer je Cuban Style Salsa danst maak je gebruik van de volledige dansvloer.

Salsa is een snelle, zwoele en sensuele dans die de ruimte geeft aan eigen creativiteit en improvisatie.  Salsa is onweerstaanbaar!!!!. Een populaire dans op dit moment .

 

 

 

 
http://www.addebruijn.eu//public/music/salsa.mp3

Er is momenteel nog geen nederlands geluidsfragment beschikbaar van deze dans.