Wie zijn wij

Dansschool Dance Masters Ad de Bruijn – Bonel!!! Wanneer ik op deze manier mijn telefoon beantwoord krijg ik regelmatig de vraag of men meneer Bonel kan spreken. Helaas dit zal moeilijk gaan, daar meneer Bonel al enige tijd geleden overleden is. Waar komt de naam Bonel dan vandaan en waarom ik hem gebruik… Eigenlijk heel simpel de heer Bonel is een van de eerste Nederlanders geweest die Nederland als “dansland” op de wereldkaart plaatste en nog steeds (jaren na zijn overlijden) tot de grote der aarde van de danswereld behoort. De heer Bonel heeft mij leren dansen!!! Zijn naam is een eerbetoon!

Mijn naam is Ad de Bruijn. Ik was 22 toen ik begon met lesgeven op de Rozengracht in Amsterdam. Een locatie die veel mensen zich nog herinneren als de dag van gisteren. Met de jaren werd Amsterdam voller en voller, hetgeen er toe geleid heeft dat de dansschool zich momenteel in Amstelveen bevindt. Soms op de momenten van bezinning prijs ik mij een gelukkig mens. Iedere dag ben ik bezig met dansen en met mensen. Iedere dag ben ik naast mijn vrouw en kinderen bezig met mijn grootste liefde, hobby en passie! DANSEN!

Dansschool Dance Masters Ad de Bruijn – Bonel is dan ook niet zomaar een dansschool, maar een echt fellow opleidingscentrum voor het FDO dansleraren diploma, het enige in Nederland officieel erkende diploma, maar ook een van de grootste dansscholen voor wat betreft clublessen van beginners tot topklasse.

Wij zijn lid/onderdeel van de volgende bonden/instellingen:
Nederland: FDO, NBD, DANCE MASTERS, NADB, VBD.
Internationaal: PTA, IDTV, BDF, IDTA, ICBD, ISTD, WDC, IDSF.
INTERNATIONAL ADJUDICATOR (internationaal jurylid)

De leraren die mij gemaakt hebben tot wie ik nu ben zijn o.a.: Wim Bonel, Walter Laird, July Laird, Bill en Bobby Irvine, Len Scrivener, Peter Eggleton, Dennis Udell, Anthony Hurley, George Coad, Bob Burgess, Monica Needham, Benny Tolmeyer, Byron Charlton, Sonny Binick, John Irvine, Charles Thiebault, Michael Houseman, Donnie Burns en Gaynor Fairweather.