Historie

Al bijna 40 jaar lang houd ik mij dag in dag uit bezig met dansen, ongelooflijk? Ja voor sommige mensen wel. Ik zal proberen een korte samenvatting te geven van de afgelopen 40 jaar!

Ruim 25 jaar lang heb ik wereldwijd wedstrijden gedanst, maar laten wij het dicht bij huis houden… E.e.a. zou alleen maar resulteren in een ellenlange waslijst.. Een kleine greep uit de geschiedenis. Ik won een groot danskampioenschap in Manchester, ik werd kampioen van de BeNeLux en tot 6 maal mocht ik mij vice – kampioen van Nederland noemen.

In de vaderlandse geschiedenis ben ik als eerste Nederlander onderscheiden voor mijn technische kennis van het dansen. Tevens behaalde ik de hoogste Engelse diploma’s  “Highly Commended” met de hoogst mogelijk punten,  99.9, een score die nog niet eerder was toegekend.

Gezien mijn kennis en kunde heb ik assistentie mogen verlenen bij de herschreven (2007) versie van het Latin American boek door Ms. Julie Laird. Als dank hiervoor heeft Ms. Julie Laird besloten mijn naam eervol te vermelden.

Het Latin American boek, is het boek waar de danswereld zijn kennis uit moet halen. Dit betekent dat zij die dansleraar willen worden dit boek van binnen en buiten en van voor naar achteren moeten kennen, willen zij het officiële (FDO) examen halen.

Ik mag dansleraren examens afnemen in de hele wereld.

Ik heb grote internationale (bv. Europese professional kampioenschappen) en nationale danswedstrijden mogen jureren.

Op het grootste dansevenement ter wereld in Blackpool, het Mecca van het dansen in Engeland, ben ik ieder jaar aanwezig om mij weer bij te scholen in het dansvak.

Behalve clublessen, verzorg ik de opleidingen en danstechnieken aan onze Nederlandse Prof dansers, mensen die dansleraar willen worden en examinatoren.

Kortom de afgelopen 40 jaar zijn voorbij gevlogen (of in mijn geval voorbij gedanst!).